ثبت اختراع سرمشعل چرخش ترکیبی توسط پژوهشگران دانشگاه بیرجند

۱۴ آذر ۱۳۹۸ | ۱۰:۳۰ دستاوردهای دانشگاه
دکتر علی سعیدی عضو هیأت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بیرجند موفق به ثبت اختراع سرمشعل چرخش ترکیبی شد.
ثبت اختراع سرمشعل چرخش ترکیبی توسط پژوهشگران دانشگاه بیرجند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر علی سعیدی مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی دانشگاه با اعلام این خبر گفت: سرمشعل چرخش ترکیبی، پره‌های چرخش دهنده دوگانه هوا هستند که در خروجی سوخت و هوای مشعل نصب می‌شود و با ایجاد گردش‌های دوگانه در جریان هوا و سوخت خروجی از مشعل باعث بهبود شرایط احتراق و کاهش تولید آلاینده‌های حاصل از آن می‌شود. این پره‌ها با تأثیر بر اختلاط هوا و سوخت می‌تواند باعث کنترل شکل و ویژگی‌های فیزیکی شعله از جمله برخاستگی، ضخامت و طول شعله شود.
دکتر سعیدی درخصوص استفاده از این پره‌ها افزود: این نمونه از پره‌ها در مقایسه با حالت بدون پره و یا پره با چرخش یک‌سویه کاهش تولید آلاینده CO، NOx و کاهش گازهای نسوخته خروجی را در پی خواهد داشت.
عضو هیأت علمی گروه مهندسی مکانیک دانشگاه بیرجند در ادامه بیان داشت: استفاده از سر مشعل چرخش ترکیبی باعث افزایش تابش شعله در عین تغییر ناچیز پروفیل دمای شعله و افزایش راندمان حرارتی خواهد شد.
اختراع دستگاه سرمشعل ترکیبی توسط دکتر علی سعیدی و امیرحسین حسین‌زاده ثبت شد.
تقاضای اعتبار سنجی  اختراع به مالکیت علی سعیدی و مخترعین علی سعیدی و امیرحسین حسین‌زاده با عنوان « سرمشعل ترکیبی » در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مورد بررسی و تأیید قرار گرفت.