ششمین نشست علمی نهج البلاغه برگزار شد
ششمین نشست از مجموعه نشستهای علمی نهج البلاغه شامگاه سهشنبه 21 مردادماه و با حضور جمعی از دانشگاهیان دانشگاه بیرجند برگزار شد. دکتر علی اکبر محمدی، مدیر فرهنگی دانشگاه در سخنانی مباحثی را درباره کاربرد مفاهیم وفای به عهد در قرآن مطرح کرد.
وی در ادامه تأکید کرد: ایمان و تعهد اخلاقی است که آدمی را با ادب بار میآورد. یعنی انسان اخلاق مدار، عدالت محور، حق مدار.
مدیر فرهنگی دانشگاه همچنین افزود: اگر میخواهیم به قرب الهی برسیم باید ادب داشته باشیم. یعنی پاکی درونی و بیرونی داشته باشیم.
در ادامه این نشست، دکتر همایون فرهنگفر، عضو هیأت علمی دانشگاه به این پرسش پرداخت که: چرا با وجود مضامینی که در این گفته ها وجود دارد عمل به آنان خیلی کم است؟
دکتر محمدی در پاسخ به این پرسش گفت: کمبود عشق به خدا، عدم شناخت درست و کافی از خداوند و حب نفس از عوامل اصلی است. وقتی دنیا در چشم کسی بزرگ شد محبت او به خدا کم می شود و در یک قلب دو عشق نمیگنجد. کسی که دنیا در چشم او بزرگ جلوه کند و جایگاه برجسته ای در دید او داشته باشد بر محبت خداوند غلبه مییابد و محبت خدا در دل او توسعه پیدا نمیکند. محبت غیر خدا باید گذری باشد و نباید ریشه کند و در دل بماند، نباید دل، خانه مِلکی او شود. اجارهای باشد اشکال ندارد. قلب انسان مِلک خداست و لذتهای دنیوی وقتی برای او بزرگ شد در عمل، آنها را بر خدا ترجیح میدهد.
شایان ذکر است این نشست از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی و با همکاری مدیریت برنامه، بودجه و تحول اداری و از طریق سامانه آموزش الکترونیک دانشگاه برگزار شد.
جهت دریافت فایل کامل این نشست کلیک کنید.