اولین همایش ملی تاریخنگاری در ایران و اسلام، تاریخ نگاری ایران از صفویه تا پایان قاجاریه
اولین همایش ملی تاریخنگاری در ایران و اسلام، تاریخ نگاری ایران از صفویه تا پایان قاجاریه با حضور جمعی از پژوهشگران کشور روز سهشنبه 28 بهمن 1399 بهصورت مجازی توسط دانشگاه بیرجند برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، دکتر مجتبی خلیفه، عضو هیأت علمی گروه آموزشی تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند و دبیر اجرایی این همایش گفت: اولین همایش ملی تاریخنگاری در ایران و اسلام، تاریخ نگاری ایران از صفویه تا پایان قاجاریه با حضور جمعی از پژوهشگران کشور در روز سهشنبه 28 بهمن 1399 بهصورت مجازی در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
آئین افتتاحیه همایش ملی تاریخنگاری در ایران و اسلام، تاریخ نگاری ایران از صفویه تا پایان قاجاریه با سخنرانی دکتر حمیدرضا نجفی، معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه، دکتر ذکر ا... محمدی دبیر انجمن ایرانی تاریخ و گزارش دکتر شیرزاد خزایی، دبیر علمی همایش برگزار شد.
دکتر خلیفه با نام بردن از دانشگاه تهران، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، انجمن ایرانی تاریخ و انجمن ایرانی تاریخ اسلام به عنوان حامیان این همایش، افزود: دکتر محمدعلی اکبری، استاد دانشگاه شهید بهشتی و دکتر داریوش رحمانیان کوشککی، استاد دانشگاه تهران سخنرانان کلیدی این همایش بودند.
وی تعداد مقالات رسیده به این همایش را 80 مقاله نام برد که از این تعداد 45 مقاله پذیرفته شده است که مجموع مقالات بهصورت لوح فشرده و الکترونیکی در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.
دبیر اجرایی این همایش ملی بیان داشت: آسیبشناسی و نقد تاریخنگاری از صفویه تا پایان قاجاریه، بینش و روش در تاریخنگاری از صفویه تا پایان قاجاریه، سیر تحول زبانی در تاریخنگاری ایران از صفویه تا پایان قاجاریه، انواع تاریخنگاری(محلی، سلسلهای، عمومی و ...)، مضامین و درون مایههای تاریخنگاری، خاندانهای تاریخنگار، زمینههای تحول در تاریخنگاری، تقابل تفکر سنتی و مدرن در تاریخنگاری، تاریخنگاری و ناسیونالیسم، صورتبندی مشروطه و تکوین تاریخنگاری مردم محور و موضوعات مرتبط از محورهای همایش بود.
دکتر خلیفه تصریح کرد: اولین تحولاتی که در تاریخ معاصر اتفاق افتاده است در تاریخ نگاری بوده است. لذا پرداختن به تاریخ نگاری از جنبههای مختلف مهم است و بسیار خرسندیم که دانشگاه بیرجند برای اولین بار در کشور این همایش را برگزار کرد.
وی حضور پژوهشگران از دانشگاههای سراسر کشور را در این همایش بخشی از دستاوردهای این همایش دانست و بیان کرد: در روز برگزاری همایش 13 مقاله در سه پنل تخصصی شامل یک پنل تاریخ نگاری صفوی و دو پنل در مورد تاریخ نگاری قاجار ارائه شد.