همایش بین‌المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی؛ الگوها، تجربه ها و ایده ها در شیراز برگزار شد

۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۵:۰۲ کد : ۱۸۶۱۹ اخبار ستادی
هفت نشست تخصصی همایش بین‌المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی؛ ایده ها، الگوها و تجربه ها در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در شیراز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، همایش بین‌المللی طراحی و توسعه خدمات کتابخانه‌های عمومی در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت با هفت نشست تخصصی در شیراز برگزار شد.  گفتنی است دبیر علمی همایش بین المللی طراحی و توسعه  خدمات کتابخانه های عمومی بر عهده دکتر لیلی سیفی دانشیار دانشگاه بیرجند و دانشگاه بیرجند جز حامیان علمی این همایش بود.
این نشست ها با حضور و سخنرانی متخصصان و حرفه مندان ملی و بین‌المللی و ارائه مقالات  همراه بود.
نخستین نشست این همایش روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت با مدیریت دکتر مهرداد چشمه سهرابی دانشیار دانشگاه اصفهان ساعت ۱۱:۱۵ آغاز شد. این نشست با حضور و سخنرانی کاتارژینا ماترسکا، استاد دانشگاه سیلسیا لهستان، جوها مانینن، رئیس انجمن کتابخانه فنلاند؛ محمود مهرمحمدی، استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه تربیت مدرس و فرزانه قنادی‌نژاد، روح‌الله خادمی و سمیه کلته برگزار شد.

دومین نشست تخصصی ساعت ۱۴:۳۵ روز سه‌شنبه با مدیریت دکتر علی عظیمی استادیار دانشگاه خوارزمی برگزار شد و در این نشست ساندر ون کمپن، عضو بخش کتابخانه عمومی ایفلا از کشور هلند؛ کاتارینا ایسبرگ، مدیرکتابخانه‌های شهر هلسینبورگ سوئد سخنرانی کردند و سمیه جعفری باقی‌آبادی نیز به ارائه مقاله پرداخت.
در ادامه برنامه‌های روز ۲۷ اردیبهشت سومین نشست تخصصی با مدیریت دکتر لیلی سیفی دانشیار دانشگاه بیرجند ساعت ۱۷:۰۰ برگزار شد. در این نشست ریچارد ایوانز دانشیار نوآوری دیجیتال دانشگاه دالهاوز کانادا؛ بهارات مهرا استاد مطالعات کتابداری و اطلاعات دانشگاه آلاباما آمریکا سخنرانی داشت. مراد دستاران، زهره میرحسینی و زهرا اباذری نیز به ارائه مقاله پرداخت.
در چهارمین نشست تخصصی با مدیریت دکتر محمد جواد هاشم زاده دانشیار دانشگاه بیرجند روز ۲۷ اردیبهشت ماه ساعت ۲۱ برگزار شد. دیوندرا پوتنیس، دانشیار علوم اطلاعات دانشگاه تنسی آمریکا؛ لویدا گارسیا فبو، مشاور بین‌المللی کتابداری و رئیس پیشین انجمن کتابداری آمریکا؛ مائورا مولر، مدیر داوطلب کتابخانه عمومی نیویورک آمریکا؛ ناصر عزتی جیوان، استادیار علوم کامپیوتر دانشگاه براک کانادا سخنرانی داشت.
پنجمین نشست تخصصی این همایش  با مدیریت دکتر سعید اسدی دانشیار دانشگاه شاهد روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ساعت ۸:۳۰ برگزار شد. در این نشست نیز آن گولدینگ، استاد مدیریت اطلاعات دانشگاه ویکتوریا ولینگتون نیوزیلند؛ محمد ابویی اردکان، دانشیار مدیریت دولتی دانشگاه تهران؛ ویکی مک دونالد، مدیر اجرایی کتابخانه ایالتی کوئینزلند استرالیا؛ جان ریچاردز از استرالیا، سخنرانی داشت.
 ششمین نشست تخصصی با مدیریت دکتر اعظم صنعت جو دانشیار دانشگاه فردوسی ساعت ۱۰:۳۰ روز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت برگزار شد و در این نشست دکتر دافنه کیریاکی مانسی، استاد دانشگاه اتیک غربی یونان؛ بولنت یلماز، استاد مدیریت اطلاعات دانشگاه حاجت تپه ترکیه؛ جان هولمکویست، کارآفرین و مشاور از کشور دانمارک؛ مریم کشوری، مورتالا اسماعیل آداکاوا، بهروز رسولی و مجید نبوی حضور داشت.
آخرین نشست تخصصی این همایش نیز  با مدیریت دکتر محمد رضا قانع دانشیار مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری بعد از ظهر ۲۸ اردیبهشت ماه در ساعت ۱۴:۳۰ و با حضور بو اسکات، دانشیار علوم فرهنگی دانشگاه لینئوس سوئد؛ مهرداد چشمه سهرابی، دانشیار علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه اصفهان؛ رضا محمدکاظمی، دانشیار کارآفرینی دانشگاه تهران؛ مریم چهرقانی، ماریا مک کاولی، رئیس منتخب انجمن کتابخانه‌های عمومی و مدیر کتابخانه‌های عمومی کمبریج؛ لسا پلایو لوزادا، رئیس منتخب انجمن کتابداری آمریکا برگزار شد.

گفتنی است همایش مذکور اولین همایش بین المللی در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی بود که در ایران برگزار شد و بیش از 20 چهره مطرح ملی و بین المللی آخرین یافته ها و تجارب خود را در این همایش به اشتراک گذاشتند.

آخرین ویرایش۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱