آیین اختتامیه دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی در دانشگاه بیرجند

۰۶ آذر ۱۳۹۸ | ۲۳:۰۰ کد : ۵۵۴۸ اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۵۴۹۰
آیین اختتامیه دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی بعدازظهر امروز ۶ آذر۹۸ در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
آیین اختتامیه دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی در دانشگاه بیرجند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، دکتر ابراهیم محمدی دبیر اجرایی دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی در آبین اختتامیه این رویداد فرهنگی با تشکر از تمام کسانی که یاری‌رسان این همایش بوده‌اند تأکید کرد: این همایش از آغاز روند شکل‌گیری مورد حمایت وزارت علوم واقع شد و پژوهشکده مطالعات فرهنگی اجتماعی وزارت علوم نیز در برگزاری آن از هیچ حمایتی دریغ نکرده است.
در ادامه دکتر سیدمحمدحسین قریشی عضو کمیته علمی همایش ضمن اشاره به اینکه فرهنگ در متن دین ، اخلاق ، حکمت و نظام اجتماعی قرار دارد گفت: اعتلا و توسعه جوامع از دالان فرهنگ می‌گذرد و مراد از فرهنگ دانشگاهی تبیین اصول علمی، اخلاقی، رفتاری، گسترش دانش، معرفت، تربیت و پرورش انسان‌های پویا است، انسان‌هایی مزین به علم، خرد و اندیشه که حضورشان در اجتماع الگو و تأثیرگذار است.
وی ادامه داد: به دلایل متعددی دانشگاه از ویژگی‌های فرهنگ دانشگاهی فاصله گرفته است اما اهل اندیشه و خرد در سال‌های اخیر سعی داشته‌اند در مسیر توسعه فرهنگی و اجتماعی و علمی گام بردارند که به همین منظور دانشگاه بیرجند قطب علمی شرق کشور در راستای تبیین وظایف علمی، آموزشی، فرهنگی و همچنین در راستای اسناد بالادستی به‌ویژه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها تصمیم به برگزاری دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی گرفته است.
دکتر قریشی در ادامه موارد زیر را به عنوان پیشنهاد و مفاد بیانیه دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی بیان کرد:
۱) با توجه به امکانات و توان بالقوه دانشگاه پیشنهاد می‌شود؛ دبیرخانه دائمی همایش ملی فرهنگ دانشگاهی در دانشگاه بیرجند مستقر گردد.
۲) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به‌ویژه کمیسیون بررسی نشریات علمی درخواست می‌کنیم تا نسبت به تأسیس و راه‌اندازی مجله فرهنگ دانشگاهی  دردانشگاه بیرجند موافقت نمایند.
۳) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقاضا می‌شود به تداوم برگزاری همایش (حداقل ۲سالانه) در یکی از دانشگاه‌های کشور اقدام نمایند.
۴) از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقاضا داریم در بازنگری آیین‌نامه‌ها به‌ویژه آیین‌نامه ارتقاء و سایرعواملی که موجب دور شدن دانشگاه‌ها از اهداف و عملکرد دانشگاهی می‌شوند اهتمام ویژه داشته باشند.
۵) علوم انسانی پیشرو بسیاری از حوزه ‌های علم است لذا تقاضا داریم توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند.
۶) به نظر می‌رسد نگاه علمی و نقادانه به مقوله فرهنگ دانشگاهی ضرورت تام دارد لذا از جامعه دانشگاهی تقاضامندیم که با نگاهی علمی و نقادانه به پژوهش‌های علمی وکاربردی در این حوزه اهتمام ویژه داشته باشند.

پیش از برگزاری مراسم اختتامیه این همایش کارگاه آموزشی فرهنگ دانشگاهی، آسیب‌ها، فرصت‌ها و چالش‌ها ویژه اساتید و دانشجویان با تدریس دکتر نعمت اله فاضلی استاد برجسته جامعه‌شناسی کشور برگزار شد.
لازم به ذکر است؛ توسط صاحب‌نظران و اساتید دانشگاهی 100 مقاله به دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی ارسال شد که پس از داوری کمیته داوران 76 مقاله تأیید و پذیرش شد.
دومین همایش ملی فرهنگ دانشگاهی امروز ششم آذرماه 1398 در دانشگاه بیرجند برگزار شد.

آخرین ویرایش۰۷ آذر ۱۳۹۸