رئیس قوه قضائیه در دانشگاه بیرجند با دانشجویان دیدار کرد

۱۹ آبان ۱۴۰۱ | ۱۲:۴۱ کد : ۲۰۹۲۲ اخبار برگزیده اخبار دانشکده‌ها اخبار ستادی
تعداد بازدید:۴۴۲۴
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه امروز پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان حضور در دانشگاه بیرجند، با دانشجویان دانشگاه‌ها دیدار کرد.
رئیس قوه قضائیه در دانشگاه بیرجند با دانشجویان دیدار کرد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان حضور در دانشگاه بیرجند، پس از استماع سخنان دانشجویان، خطاب به آنها گفت: تک تک موارد مطرح‌شده از جانب شما دانشجویان عزیز را یادداشت کردم و در خصوص بررسی، انتقال و‌ رفع آنها، اهتمام دارم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به سخنان مطرح‌شده از جانب برخی دانشجویان مبنی بر ضرورت تمییز قایل شدن میان معترضان و اغتشاش‌گران، گفت: ما هم بارها تأکید کردیم صف معترضان از اغتشاش‌گران جداست؛ شما نیز توجه داشته باشید که چه کسانی اغتشاش می‌کنند و قرآن و پرچم ایران را می‌سوزانند و اموال مردم را تخریب می‌کنند و مردم را به قتل می‌رسانند و توجه داشته باشید که دشمنان کینه‌توز ما برای ایجاد این اغتشاشات به میدان آمده‌اند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: به قطاری که در حال حرکت است سنگ پرتاب می‌شود؛ این را نمی‌خواهم برای دل‌خوشی بگویم بلکه این یک واقعیت است که ایران اسلامی امروز حرکت روبه‌جلو دارد لذا دشمن سنگ‌اندازی می‌کند.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: ما صف معترضان را از اغتشاش‌گران جدا می‌دانیم و به مقامات ذی‌ربط قضایی تاکید کرده‌ایم که افراد بی‌گناه، کم‌گناه و فریب‌خورده اغتشاشات اخیر را از عناصر اصلی جدا کرده و با لحاظ ترتیبات لازم، نسبت به آزادی آنها اقدام کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به درخواست یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند مبنی بر توقف رسیدگی به پرونده دانشجویان بیرجندی دستگیرشده در اغتشاشات اخیر گفت: حتماً اسامی دانشجویانی را که طی قضایای اخیر در دانشگاه‌های بیرجند برای آنها پرونده تشکیل شده، به من ارائه دهید و من دستور می‌دهم چنانچه آنها جرمی مرتکب شده باشند به تناسب جرمشان و لحاظ مواردی نظیر دانشجو بودن، به پرونده آنها رسیدگی شود و ارفاقات قانونی در قبال آنها اعلام گردد.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: اعتقاد داریم حتی برخی از اغتشاش‌گران نیز ممکن است فریب خورده باشند و توجه به این موضوع در جای خود محفوظ است؛ اما نکته مهم آن است که ضعف‌های مدیریت خود را بشناسیم و درددل و اعتراضات مردم را بشنویم چراکه اگر‌ به نقص‌ها و کمبودهای خود توجه نکنیم، ممکن است همه دردها درمان نشود.
آقای اژه ای با اشاره به مطالبه دانشجویان برای برگزاری دادگاه‌های علنی مفاسد اقتصادی گفت: از دهه هفتاد بر برگزاری دادگاه‌ها به صورت علنی مطابق با قانون اساسی و مقررات اصرار داشتم اما به هر ترتیب ضوابطی از ناحیه مجلس و غیره در این رابطه ایجاد شده است.
رئیس دستگاه قضا گفت: من به حضور در بین اقشار مختلف مردم و شنیدن سخنان و نقدها و اعتراضات آنها، اعتقاد جدی دارم و بر همین اساس، طی یک سال و نیم اخیر با اقشار مختلفی از مردم و گروه‌های نخبگانی و سیاسی با گرایش‌های مختلف، نشست‌های هم‌اندیشی برگزار کرده‌ام و معتقدم انسان نباید از شنیدن حرف فرد مخالف خود نگران باشد.
وی تصریح کرد: من در زمانی که معاون اول قوه قضاییه بودم پیشنهاد دادم که در جریان سفرهای استانی هیأت عالی قضایی، مدیران دستگاه قضا با اقشار مختلف مردم و مراجعان به عدلیه به گفتگوی رودررو بپردازند و ضمن استماع مشکلات آنها، در راستای رفع این مشکلات اقدام کنند؛ اکنون نیز این موضوع به یک رویه میان مقامات قضایی تبدیل شده است.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: مطالبه‌گری و طرح انتقاد و اعتراض، حق شما دانشجویان است اما باید در کنار این موضوع، ارائه طریق را مدنظر قرار دهید وگرنه به خطا می‌رویم و ممکن است یک اعتراض ناخودآگاه به یک اغتشاش و یک انتقاد به یک تخریب تبدیل شود.
رئیس عدلیه گفت: سوال این است که آیا دستگاه قضایی در وضعیت مطلوبی قرار دارد یا خیر؛ پاسخ ما آن است که حتما در وضعیت مطلوبی نیستیم اما نکته مهم آن است که چه تدابیری را برای نیل به مطلوبیت در دستور کار قرار دهیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه، به برخی از توفیقات و اقدامات در دست اجرای قوه قضاییه که سبب یأس و خشم دشمن شده اشاره کرد و در این رابطه مشخصا از مبارزه با فساد اقتصادی در عین تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و رفع ابهام از عدم استقلال قضات و عملیاتی‌سازی مفاد سند تحول نام برد.

آخرین ویرایش۱۹ آبان ۱۴۰۱